Totalul afișărilor de pagină

joi, 7 iulie 2016

Condamnații fără mandat

Un dicton celebru spune că poporul are întotdeauna dreptate, făcând referire la momentul în care vorbesc urnele. Fără să intru acum în dezbaterea despre reprezentativitatea multor primari, pot spune că s-a dovedit că poporul se mai poate și înșela.

Mai ales atunci când cei preferați de oameni au grave probleme penale.

Unul dintre cele mai cunoscute cazuri este cel al noului- vechi primar al Devei, Mircia Muntean.
El are o condamnare serioasă, de patru ani cu suspendare, dar a fost preferat de deveni pentru a se întoarce în fruntea capitalei de județ, după ce a lipsit un mandat.

Ce nu i-a interesat pe deveni este că două spețe nu l-ar fi lăsat oricum să-și îndeplinească mandatul. Este vorba despre dosarul cu alcoolul la volan și această decizie normală a Curții Constituționale, care demonstrează că nu este legal ca cineva care a fost condamnat să conducă orașe.
Deși acum pare o mică nebuloasă, mandatul lui Muntean se va termina foarte repede. Atât de repede, încât devenii nici nu vor apuca să înțeleagă ce s-a întâmplat.

În acest caz, pot spune fără să greșesc că, electoratul devean s-a înșelat. Grav.
Evident, nu este singurul caz. În total, în România, sunt vreo cincisprezece astfel de cazuri. Și, cu siguranță, vor fi mult mai multe, în anii care vor veni.

Încet, chiar foarte încet, începem să ne normalizăm. Mai avem însă o lipsă uriașă.
Condamnații n-au ce să caute nici în Parlament!

Când se va rezolva și acest punct, România va mai face un pas important către democrație.

Până atunci ... 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu