Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 25 mai 2016

Minciuni electorale

Această campanie electorală este foarte slabă. E destul de evident.
Este însă și plină cu minciuni. De toate felurile și din toate direcțiile.

Pe de o parte, foștii membri ai unanimităților din Consiliul local Petroșani; adică pesediștii, vin acum și ne mint de cel puțin două ori. 
Prima minciună este cea a candidaturii lor pentru funcția de primar. De fapt, ei nu vizează această funcție, ci doar poziții în consiliu (locuri, cum se spune), ca să fie la număr. 
O altă minciună este că au o viziune asupra a ceea ce trebuie îmbunătățit în municipiu. 
Oare de unde?
Că până mai ieri votau tot (în proporții covârșitoare, de 98-99%) din ceea ce se discuta în Consiliul local, demonstrând că n-au nicio viziune despre nimic în ceea ce priveștea acest oraș. 
Și totuși vor voturi.
Pe ce? Pe nimic. Pentru că există. Pentru că-și aduc șefii de la București să le facă campania.

Alții vin din afara Consiliului local, însă nu din afara politicii, ci de pe traseul (sintagma are un important caracter peiorativ) acesteia, adică sunt ”traseiști” și mă refer la cei de la ALDE. 
Minciuni pe toată linia. Totul începe cu minciunile mai -marelui acestui partid, Călin Popescu Tăriceanu, cel care se războiește cu DNA, mai ales acum că are statut de urmărit penal. 
Adică, Tăriceanu ar vrea ca lucrurile să meargă ca și până acum. Să se fure și să nu se întâmple nimic. Dar poate vom avea ocazia sa-l vedem și pe el în periplu pe la Petroșani, ca să înțelegem mai bine despre ce e vorba.

În bătălia independenților, cea mai uzitată minciună este legată chiar de independență. Niță, Macavei și Czane n-au vreo legătură cu independența, așa cum n-au ortodocșii cu Papa de la Roma. După ce s-au înfruptat din privilegii, acum le-ar plăcea să pară altceva. Și vorba Vioricăi Macavei ”cunoască și mai bine mersul”, adică să mai bage ceva în buzunare
Mint, în speranța că oamenii au memoria scurtă.
Eu cred că oamenii gândesc mai mult decât cred toți cei enumerați și nu se vor lăsa păcăliți de minciunile lor electorale.
Fie ca vin de la partide sau de la independenți.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu