Totalul afișărilor de pagină

luni, 16 mai 2016

Ipocrizia falșilor independenți

Trebuie să spun de la bun început că ipocrizia mi se pare cel mai josnic defect pe care îl poate avea un om. Și, din păcate, e destul de prezent. Peste tot. Mai ales în politică.
Ba chiar și printre așa-zișii independenți.

Când am decis să intru în cursa pentru un loc în Consiliul local Petroșani, nu am luat în calcul faptul că până și culoarul independenților va fi inundat de ipocriți. Mă gândeam că ipocrizia va rămâne apanajul politicienilor veroși, despre a căror ipocrizie am vorbit de foarte multe ori.

Când a intrat în cursă Viorica Macavei, fost consilier în mandatul 2008-2012, am înțeles că vom avea o doză de ipocrizie și pe culoarul independenților.
Aceasta își dorește doar să fie din nou în forul de unde a fost trasă pe linie moartă de șefii ei politici și să obțină o sinecură sau chiar un loc ”călduț” la o firmă din subordinea Consiliului local, cum, de altfel, a mai avut. La Gospodărie. Știm bine!
E limpede că, pentru Macavei statutul de independent este doar o trambulină care s-o ajute să-și negocieze ceva. Mai ales că partidele sunt întotdeauna avide de oameni de genul acesta.
Ipocrizie pe toată linia. Amestecată cu fals și multă minciună.

Când însă în joc a venit și Dorina Niță și ipocrizia a atinse cotele paroxismului.

Lider de frunte și fostă președintă (cu rezultate modeste) a PNL Petroșani, Niță a fost prezentă chiar și la lansarea candidaților PNL. Și nu oricum, ci în primul rând.
Când însă noii ei șefi i-au spus cât valorează politic, s-a supărat și s-a mutat. Tocmai pe culoarul independenților. Rușinos!
Nemulțumirea ei este falsă până în străfunduri, dacă mergem ceva mai departe și ne amintim că a plecat din postul de viceprimar al municipiului Petroșani (adică maximum politic pentru un consilier) susținând că are treabă la Universitatea din Petroșani, unde tot politic i se oferise un post de conferențiar.

Dacă va fi aleasă, va mai fi independentă fix 5 minute. De altfel, Carmen Hărău, mai cunoscută ca deputata ”scrupul”, fosta ei șefă pe la femeile liberale, îi cântă deja serenade pentru reaîntoarcere în PNL, asezonate cu apariții la postul de televiziune pe care îl controlează.
În cazul ei, ipocrizia e maximă, iar inșelarea potențialilor votanți e chiar evidentă.

Prin urmare, feriți-vă de ipocriți!  
Chiar și de ipocriții care se dau independenți.
Falși independenți!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu