Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 4 mai 2016

Ciodaru, out de la Universitate

Deși nu cred că are vreo fărâmă de credință, Dacian Ciodaru nu va uita niciodată Vinerea Mare din acest an. Importanta zi a Ortodoxiei a coincis și cu ultima sa zi de muncă (a se citi ciordeală) la Universitatea din Petroșani.

Hulit de toată lumea pentru că a transformat universitatea în terenul său de șmenuri, Ciodaru, cunoscut și după porecla Dinu Păturică de Petroșani, pe care i-am dat-o în urmă cu mulți ani, a fost demisionat (am scris bine!) din funcția de director general administrativ. Demersul a venit în urma efectuării unui audit intern la direcția surogat creată și gestionată de Ciodaru, cu sprijinul nemijlocit al rectorului de tristă amintire Emil Pop.
Motivele plecării sunt ”deficiențele manageriale majore” pe care auditorii le-au descoperit foarte ușor, dar care au tras în jos și au decredibilizat, într-o mare măsură, instituția de învățământ superior din Petroșani.

De altfel, mentorul lui Ciodaru are și el probleme în urma implementării defectuoase a unui proiect cu bani europeni, pe care l-a împărțit cu senatorul de carton Haralambie Vochițoiu. Acum, Pop trebuie să dea explicații pentru vreo 500.000 de lei, bani europeni pe care i-a cheltuit pe mașini scumpe. Doar nu putea să-și plimbe fundul cu mașinile universității, nu-i așa!

Revenind la Ciodaru, acesta a părăsit Universitatea, aruncând sudalme și amenințări printre dinți, împreună cu soția sa, pe care a angajat-o într-un post călduț care ar fi trebuit să se ocupe de imaginea instituției, dar în care a încasat salariu degeaba, și cu copilul său de suflet, Vlad Căprar. Ca o demonstrație a dictonului că orice protejat își are protejatul său. Deși pe Căprar îl putem gratula ușor cu titulatura de slugă recompensată destul de gras.

Ca de obicei, PSD, partidul în care Ciodaru s-a simțit ca peștele în apă, este în contratimp. În timp ce își făcea bagajele și strângea banii uitați prin sertare, mai marii județeni ai acestui partid îl puneau pe un loc bun pe lista lor pentru Consiliul Județean Hunedoara. Oamenii ăștia chiar n-au pic de simț politic!

Deși povestea lui Dinu Păturică de Petroșani pare oarecum încheiată, îmi mențin pronosticul că va face un stagiu de câțiva ani într-o cameră cu mai mulți băieți și uși ferecate. Întrebarea e dacă, totuși, îl va lua cu el și pe nașul său Marius Marcu, alt rector de tristă amintire.

Poate așa află și acesta din urmă că orice naș își are nașul.

Și niciun pahar de whisky băut cu finul nu rămâne neplătit. 
Scump, dom'ne, scump!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu