Totalul afișărilor de pagină

luni, 29 februarie 2016

Blestemul Ecaterinei

O informație făcea furori încă de dimineață prin municipiul Petroșani. 
Se spune că Marius Marcu, fost rector de-un semestru și-o vară, a fost văzut, vineri după-amiază, făcând turul vrăjitoarelor din municipiul Petroșani.

O întrebare îi măcina existența, după ce a pierdut postul atât de drag lui. 

Cum a fost posibil să pierd?, a fost întrebarea cu care a intrat în casele vrăjitoarelor, după ce n-a mai putut mânca rață la un cunoscut restaurant de fițe și nici să bea nimic, în ziua aceea.
Cu buzunarul doldora de euro, Marcu a trecut ca vântul prin Colonie, Bosnea, Sașa, ba chiar și pe la Livezeni, doar-doar o afla ceva.
După ce i-au luat banii până la ultima bancnotă și au dat în cărți și în ghioc, practicantele magiei albe și negre au dat, la unison, același răspuns.

-         E blestem, coane! Blestem mare, mâncați-aș!
-         O femeie insemnată a aruncat asupra matale un mare blestem. E o doamnă cu E, au spus vrăjitoarele ca-ntr-un glas.

Ca vai de el la venire, Marcu a plecat și mai amărât, măcinat fiind de noua dilemă. 

Cine o fi femeia, cine o fi?

Răspunsul vine invariabil de la finul Dacian.
-         O fi Cati, nașule, îi spune finul cu voce scăzută. Iar Marcu pare că se luminează la față pentru o secundă.

Doar o săptămână a trecut de când a făcut-o de oaie. I-a spus Ecaterinei Andronescu, femeie fină cu simțăminte deosebite pentru finul Dacian, Teodoroiu. Ecaterina Teodoroiu. După eroina de pe Jiu, din Primul Război Mondial. Și mai era și plină sala.

E singura lecție de istorie de care își mai aduce aminte. Curat ghinion!

Șocată de cele petrecute, Cati Andronescu s-a oprit la fiecare biserică care i-a ieșit în drum, când se întorcea la București, a aprins o lumânare și l-a blestemat rău pentru impardonabila-i gafă. Iar în cea de-a opta zi, blestemul a căzut necruțător.
De atunci, Marcu nu mai doarme și mănâncă mai nimic. Dar îl sună pe fin din jumătate în jumătate de oră să-i mai spună o dată cine a fost Ecaterina Teodoroiu. 
Doar a fost olteancă de-a lui.

Acest material este un pamflet și trebuie tratat ca atare. 
Orice asemănare cu persoane sau situații reale este intenționată. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu