Totalul afișărilor de pagină

marți, 28 aprilie 2015

Ponta si Iohannis. Esecul oamenilor de comunicare

Cum trece timpul, Klaus Iohannis incepe sa semene tot mai mult cu Victor Ponta.
Manifesta aceeasi inabilitate in ce priveste alegerea purtatorilor de cuvant.

Apropo, stie cineva cine e acum purtator de cuvant la Palatul Victoria? 
Nimeni?
Nu va speriati! Nici n-aveti de unde. Pentru ca el, oricum s-ar numi, nu exista. 

Comunica Ponta si pentru el. Mai ales dupa ce s-a facut de ras (a cata oara?) cu vedeta Andrei Zaharescu.
Insa nici Iohannis nu pare sa se priceapa mai bine la alegerea omului care sa vorbeasca in numele sau. Alegerea Tatianei Niculescu Bran a fost pe cat de surprinzatoare, pe atat de nefericita. Ea s-a remarcat doar prin postari "inedite" pe facebook despre cantina, lipsa unui chiosc, perdelele si covoarele de la Cotroceni. Putin. Mult prea putin.
Spirit de scriitor, doamna nu s-a putut adapta la ceea ce inseamna rigorile vietii de comunicator si, dupa ce si-a dovedit inapetenta pe spirarea presedintelui, a ales sa plece. Cartea dansei "Spovedanie la Tanacu" s-ar putea metamorfoza acum in "Pacatele de la Cotroceni".
Nici scoala jurnalistica de la BBC nu pare sa-i fi fost de prea mult folos, chiar daca da bine la CV.
Se vede treaba ca alegerea purtatorului de cuvant e chestiune grea.
El trebuie sa fie un bun cunoscator al fenomenului media, atat din interior, cat si dinafara. Insa nu poate functiona decat daca intelege sa se situeze pe picior de egalitate cu cei care se afla de partea jurnalistica a baricadei. Daca se considera superior (cum cred ca a fost cazul Tatianei Niculescu Bran) va trebui sa plece repede, intrucat nu va putea gasi punti de comunicare cu jurnalistii.
Iar postarile de pe facebook nu sunt deloc suficiente pentru un astfel de job.
Daca coboara prea jos (cum, de pilda a facut preferatul premierului, Mirel Palada, atitudine nascuta tot dintr-un soi de superioritate), va pleca aproape tot la fel de repede.
Nu poti sa vorbesti ca la o bere cand te faci pe comunicatorul unei institutii.
Prin urmare, atat Ponta, cat si Iohannis au suferit esecuri lamentabile in nominalizarea purtatorilor de cuvant. Ramane de vazut ce se va intampla de acum incolo.
La Palatul Victoria s-a ales un no name sters si invizibil. Oare va face si Iohannis la fel?

Un comentariu:

  1. Un om cerebral si bine intentionat ,s-a dovedit a fi Dl. Tiberiu Iacob Ridzi,atunci cind v-a ales consilier al Primarului.Si de asemenea cind l-a numit Viceprimar pe Dl. Nicolae Florin.Eu personal l-as prefera pe Dl. Ridzi,Guvernator al Vaii Jiului.

    RăspundețiȘtergere