Totalul afișărilor de pagină

marți, 19 mai 2015

Politicienii nu pot fi inlocuiti

"Cimitirele sunt pline de oameni ce nu pot fi inlocuiti", spune o vorba straveche. Cu trecerea timpului, ea a suferit insa ajustari, astfel ca, astazi putem adauga pe langa cimitire si partidele.
Indiferent ce se intampla, daca pierd alegeri peste alegeri, sunt condamnati sau trasi pe dreapta in urma unor incompatibilitati sau conflicte de interese, politicienii nu pot fi inlocuiti.
Ei trebuie sa ramana pe scaunele politice orice ar fi. Niciun muritor nu va putea sa suplineasca ceea ce faceau ei in acel partid.
In general, politicienii nu se dau dusi din functii, chiar daca moral si normal ar fi sa plece dupa fiecare esec electoral.
Cand insa, de voie de nevoie, politicianul isi da demisia sau isi depune mandatul, vor fi alti membrii ai aceluiasi partid care sa sustina teza imposibilitatii inlocuirii acestuia.
Chestiunea aceasta are conotatii tipice romanesti.
Doar la noi, fie in politica sau in afara ei, se procedeaza de aceasta maniera. In alte parti, principiile sunt mai puternice, iar oamenii nu sunt imposibil de inlocuit in niciun domeniu.
Cu atat mai putin in politica.
Pana acolo mai e, insa, mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu