Totalul afișărilor de pagină

duminică, 8 martie 2015

Interzis pudibonzilor!!!

  Un soi de pudibonderie exista si se manifesta in societatea romaneasca. Multi oameni se feresc sa vorbeasca despre anumite subiecte, in special in spatiul public. Un astfel de subiect este sexul, sexualitatea si tot ceea ce tine de acest domeniu.
Este, insa, un soi de ipocrizie.
Stim de multa vreme ca ziarele cele mai citite sunt cele care pun pe coperta femei imbracate sumar si care abordeaza subiecte considerate de unii "deocheate". Si mai ales ca multe dintre compatrioatele noastre au preocupari in ceea ce va voi dezvalui mai jos. In tara sau pe alte meleaguri.
  Doi universitari petrosaneni, Grigore Buia si Ciprian Nimara, reusesc sa dea o lovitura naucitoare tabuurilor legate de sex si prostitutie. Ei au scris o carte, care respecta regulile unei lucrari stiintifice, despre un fenomen putin cunoscut.
"Geografia turismului sexual" este o enciclopedie care prezinta fenomenul turismului sexual pe tot mapamondul. Si pentru ca am spus ca nu este o carte oarecare, ci o lucrare stiintifica, pot sa dezvalui ca abordarea este academica, incepand cu definitia fenomenului.
Descrierea situatiei exacte, cu datele aferente incasarilor prilejuite de serviciile sexuale si tarifele practicate, se face pentru fiecare continent si tara in parte, astfel cititorul putand intelege la ce nivel economic se situeaza acest fenomem.
Daca se spune ca prostitutia este cea mai veche meserie din lume, cartea ne arata ca turismul care are in centru preocuparile sexuale ale turistului este la cote care va face invidios orice patron de agentie de turism sau capacitate de cazare.
Buia si Nimara isi asuma un risc important. Ei sparg tabuuri intr-o societate in care modernismul si vederile largi sunt mai degraba flori rare decat o conduita generala. Desi in multe tari este cunoscuta prezenta prostituatelor de origine romana.
Si totusi o fac. Iar eu cred ca fac bine.
Cu cat se vor ridica mai multe valuri si vom intelege in ce lume traim, cu atat ne vom ridica mai repede din letargia cvasigenerala in care se gaseste astazi societatea romaneasca.
Si vom scapa si de aceasta falsa pudoare.

P.S. Cei care nu se considera pudibonzi sa citeasca cartea. Iar cei carora nu le va fi la indemana sa o gaseasca le ofer exemplarul meu. Asa ca sa facem un bine societatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu