Totalul afișărilor de pagină

duminică, 1 martie 2015

Asasinatul politic. Sau in Romania e totusi democratie

Ceea ce s-a intamplat in acest sfarsit de saptamana in Rusia a redeschis dezbaterea despre lipsa democratiei din aceasta tara.
De fapt, evolutia lucrurilor a atestat mai demult aceasta stare de fapt. Orice opozant fatis al lui Vladimir Putin a avut de suferit, intr-un fel sau altul. Din pacate, asasinatul politic este o realitate in Rusia, iar fostul premier Boris Nemtov este cel mai nou nume de pe lista celor care au platit cel mai mare pret posibil.
Prin comparatie, in Romania este totusi democratie. Adica, niciun critic al celor care s-au aflat la putere de-a lungul ultimilor ani n-a fost impuscat la colt de strada. Si au fost critici destule si aspre, unele chiar peste o limita imaginara a normalului.
Libertatea de opinie si posibilitatea de a avea o alta optiune sau viziune sunt totusi realitati. Spre deosebire de elefantul de la Rasarit, aici pana si presedintii pot fi criticati, ca sa nu mai zic de premieri si/sau detinatorii de alte functii. Dovada stau si articolele mele de pe acest blog.
Aceste evidente nu vor sa spuna ca in Romania este nevoie de mai putina democratie. Ci dimpotriva, de o consolidare a acesteia.
Insa, e bine sa vedem din cand in cand si ce am castigat, mai ales cand atat de aproape de noi se intampla lucruri ingrozitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu