Totalul afișărilor de pagină

joi, 26 februarie 2015

Supraomul. Cand propriul palton incepe sa te enerveze

M-am gandit de multe ori care este momentul in care oamenii ajunsi in functii inalte incep sa nu se mai considere oameni normali, ci supraoameni.
Multa vreme am crezut ca se intampla in momentul in care vine cineva si-ti deschide usa masinii ca sa cobori.
Apoi m-am gandit ca e momentul in care nu-ti mai duci singur geanta, ci ti-o duce un aghiotant.
De cand Klaus Iohannis a devenit Presedintele Romaniei, pare ca trebuie sa reevaluez tema.
Nu mai esti un om normal cand propriu-ti palton incepe sa te enerveze.
Fie ca il ai pe mana, fie ca e in cuier sau aiurea, daca nu e cineva care sa te ajute sau sa te scape de aceasta povara, devi nervos si faci gesturi stranii.
Sunt sigur ca Iohannis avea o relatie mult mai buna cu propriul palton inainte de a intra pe poarta Palatului Cotroceni, insa ea s-a deteriorat imediat dupa aceea.
Am spus imediat dupa alegeri ca sansa lui Iohannis este sa-si mentina stilul asezat si sa nu se lase prada exceselor de orice forma. Multa lume se astepta sa pice in pacatul predecesorului sau, atacul, insa "Neamtul" are alte pacate.
Spiritul sau german pare sa-l fi parasit indata ce a inceput sa beneficieze de o atentie peste masura a romanilor si sa dea mana protocolar cu sefi de state si guverne din Europa.
Numai ca, presedintele, probabil, nu stie ca Angela Merkel nu isi va arunca niciodata paltonul pe masina, chiar daca nu i-l va lua nimeni din mana. Fie si doar din decenta, daca nu din alte motive.
La final, vreau sa raman optimist. Tare as vrea sa apuc vremea cand politicienii romani nu se vor mai crede supraoameni, ci se vor comporta normal.
Si daca va fi asa vreodata, eu voi fi foarte batran atunci. Sau nu voi mai fi deloc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu