Totalul afișărilor de pagină

luni, 2 iunie 2014

Invata cineva din alegerile europarlamentare?

Sunt multi cei care sustin, pe buna dreptate, ca politica romaneasca nu mai e la fel, dupa alegerile din 25 mai 2014. Insa nu stim cine va si invata ceva din aceste alegeri. Si nu neaparat in politica mare, adica de la Bucuresti, ci in cea locala.
Iata un exemplu:
La finalul anului trecut, intr-o discutie publica pe care am avut-o cu sociologul Valentin Fulger, acesta a spus fara niciun fel de ocolisuri ca intre PSD si PNL (pe atunci in USL), la nivelul municipiului Petrosani, este o diferenta a intentiei de vot de sase ori. Informatia a trecut nebagata in seama de cei care ar fi trebuit sa se panicheze de o astfel de perspectiva. La alegerile din 25 mai, in Petrosani, lucrurile au stat chiar mai rau decat previziona Fulger. Iar organizatia PNL a luat de vreo opt ori mai putine voturi decat colegii lor de la PSD. A fost, asadar, un moment in care nimeni n-a fost atent si n-a invatat nimic din acea informatie.
De aceea, intrebarea din titlu mi se pare relevanta. Sunt politicienii care se afla astazi in fruntea organizatiilor locale ale partidelor pregatiti sa invete ceva din ceea ce s-a petrecut?
Realitatea ne va raspunde la aceasta intrebare, in viitorul apropiat.
In final, mai spun un lucru. Demisia si retargerea din prim-planul politic a lui Crin Antonescu este un gest de onoare si ar trebui sa inspire si pe altii. Pe multi altii.

Un comentariu:

  1. Daca majoritatea este constituita din membrii care isi vind votul pe doi mici si-o bere,raspunsul este : NU !!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere