Totalul afișărilor de pagină

luni, 28 octombrie 2013

Confirmat de cotidianul Adevarul

Au trecut putin peste doua saptamani de cand am discutat cu sociologul Valentin Fulger despre depopularea Vaii Jiului din cauza conditiilor economice, in studioul Kapital Tv. Astazi a venit si confirmarea ca semnalul de alarma pe care am vrut sa-l trag este corect. Si nu orice confirmare. Ci o confirmare din partea unuia dintre cele mai importante cotidiane din Romania, cotidianul Adevarul.
Ziaristul Dan Straut a publicat astazi, in renumitul cotidian, articolul "Valea Jiului va intra in faliment odata cu mineritul", in care prezinta acceasi realitate, insa din perspectiva economica. De fapt, el prezinta acceasi problema din alt unghi, dintr-o alta fateta.
Dan Straut este unul dintre cei mai buni ziaristi de economic pe care ii are Romania, iar expertiza lui in ce privestea Valea Jiului este foarte limpede, fiind nascut in zona noastra.
Articolul sau este un alt semnal de alarma in privinta viitorului deloc stralucit care se preconizeaza in aceasta zona, un semnal pe care nu pare sa-l auda nimeni.
Pe multi dintre cei care ar putea lua pozitie publica, alaturi de noi, fata de aceasta stare de fapt ii intereseaza alte teme, care n-au insa o legatura directa cu Valea Jiului. Si este vorba despre teme care dau bine la Bucuresti, dar a caror relevanta locala este foarte apropiata de zero. Una dintre acestea este Rosia Montana.
Oare cate voci mai trebuie sa se alature pentru ca factorii politici sa inteleaga ca nu e de joaca?

Pentru cei interesati:
http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/valea-jiului-intra-faliment-odata-mineritul-1_526d46abc7b855ff568778ee/index.html

http://kapitaltv.ro/index.php/arhiva-emisiuni/video/405

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu