Totalul afișărilor de pagină

luni, 7 ianuarie 2013

Tabloidizare si dincolo de moarte

Traim in tara tabloidelor. Mi-e tot mai clar. Si nu e vorba despre ziarele acelea colorate care au si astazi tiraje ametitoare si in care poti citi despre silicoane, amante si lux. Nu mai e vorba doar despre atat.
Acum tabloidul intra peste tine in casa. Trebuie doar sa deschizi televizorul. Si, Doamne, ce ne mai place sa ne uitam la televizor! Atat de mult incat cred ca sunt tot mai multi cei care isi duc viata impreuna cu acest obiect prezent in fiecare casa.
De la silicoane si bikini am trecut spre morbid. O inmormantare a unui personaj cunoscut este un eveniment la care oamenii iau parte activ. Fie ca o urmaresc la televizor, fie ca merg la fata locului. Le place sa vada costiugul, ba chiar si mortul, in toata splendoarea lui. Si, evident, cel mai mult le place sa comenteze, sa-si exprime parerile, fara sa-i fi intrebat cineva. Asa au ajuns unii (marginali intru totul) sa huiduie si sa ceara in gura mare cum sa fie inmormantat un om.
Pai da! Asa au vazut ei la emisiunile cu rating baban, unde fie si o moarte este intoarsa pe toata partile. Si sunt invitati sa-si dea cu parerea tot felul de oameni care n-au nicio treaba cu asta.
Tot mai multi oameni sunt spalati pe creier de miile de ore petrecute in fata televizorului. Numarul lor este tot mai mare si sunt tot mai vocali. Tabloidizarea a depasit orice limita, iar acesta este efectul ei.
Bravo, tovarasi! Reeducarea continua, difera doar mijloacele. Acum nu mai e nevoie de inchisori si teroare, ci doar de un instrument simplu pe care omul si-l cumpara din banii lui.
Hai ca suntem buni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu