Totalul afișărilor de pagină

marți, 10 mai 2011

Avem tineri extraordinari. Cum procedam?

Creativitatea a fost intotdeauna un atribut al tineretii. Mi-am reamintit acest lucru la sfarsitul saptamanii trecute, cand impreuna cu Asociatia Educatio din Arad, am adus cateva sute de tineri intr-o competitie in care se urmarea cultura generala, dar si calitatile artistice, sportive si spiritul de echipa. Pentru prima data in Valea Jiului si in judetul Hunedoara, "Teen Fest" ne-a dovedit tuturor ca avem tineri exceptionali. Iar daca vreti sa stiti cine a castigat, va pot spune ca, cei mai buni din Valea Jiului au fost elevii Colegiului Tehnic "Mihai Viteazul" din Vulcan.
Tot de la Vulcan a venit si o alta surpriza placuta. De Ziua Europei, elevii din noua clase de la aceeasi institutie de invatamant, de la a IX-a si pana la a XI-a au reprezentat cate o tara din Uniunea Europeana. A fost un regal de originalitate, spontaneitate, talent si umor. A fost ceva extraordinar. Tinerii s-au distrat muncind si au reusit sa obtina si un rezultat excelent.
Cu siguranta, astfel de momente ar trebui sa fie mult mai dese. Tinerii pe care i-am vazut la "Teen Fest" se vor mai intrece in finala judetului Hunedoara, insa nu este suficient. E nevoie de mai mult pentru a le dezvolta creativitatea. De mult mai mult. Iar aici trebuie sa-si dea mana toata lumea. De la ONG-uri la administratie, de la profesori la cei mai tineri din tineri.
Cand aceste eforturi vor deveni rutina, iar creativitatea si originalitatea nu vor mai fi surprinzatoare, Valea Jiului va fi alta, noi vom fi altii, iar societatea romaneasca ii va sufla in ceafa celei britanice.
Insa pana atunci mai e mult. Depinde insa de noi. De fiecare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu