Totalul afișărilor de pagină

marți, 10 mai 2011

Adio, Vochitoiu!

Cateva saptamani a durat televovela excluderii fostului presedinte al PSD Petrosani, Haralambie Vochitoiu, insa, in cele din urma s-a finalizat cu un rezultat normal. Ar fi putut conducerea PSD sa treaca peste toate evidentele si sa-l repuna in scaun pe omul care a compromis ideea de politica? Categoric nu. Nu putea sa arunce la gunoi toti membrii care inteleg sa faca politica legal pentru a-l lasa in fruntea bucatelor pe omul care a inteles sa faca politica in cel mai murdar mod posibil.
Orice om cu capul pe umeri si o bruma de onoare ar fi plecat imediat ce Biroul Permanent Judetean a luat decizia de excludere. Nu insa si Vochitoiu. Fie si numai pentru acest lucru si nu cred ca ar mai fi putut continua. Insa, a vrut sa fie un caz special pana la capat. Si i-a iesit.
Daca s-ar tine de cuvant, am putea spune ca politica din Valea Jiului a scapat de cel mai rau exponent al sau. Insa, este aproape cert ca, nu peste multa vreme il vom regasi intr-o alta formatiune politica. Adica in UNPR.
Ramane insa un fapt evident. Cel care a vrut sa perverteasca politica pentru a se inscauna fanariot peste ea a fost aruncat din sa tocmai in afara ei. Iar acum, toata constructia din jurul numelui sau se va prabusi ca un puzzle. Se vor duce si milioanele de euro cu care isi cumpara aplaudaci si jeep-urile si firmele. Pentru ca toate au fost construite si legate cu cordonul ombilical al apartenentei la lumea politica si la influenta acesteia. De acum gata.
Ii vor mai ramane finantatori fideli cei din tagma lui Ilie Paducel si altii ca el, insa nimic nu va mai fi cum a fost.
Prin urmare, ne luam adio de la Vochitoiu! De acum va fi altceva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu