Totalul afișărilor de pagină

luni, 2 octombrie 2017

Gafele lui Pop Emil, reluate de Radu Sorin

Mulți ani au trecut de când am scris nenumărate articole despre gafele fără de sfârșit ale lui Emil Pop, fostul rector al Universității din Petroșani, în zilele noastre personaj trist, dar iertat de toate matrapazlâcurile cu bani europeni.

Astăzi, când am asistat la ceremonia de începere a unui nou an universitar sunt nevoit să-mi reiau obiceiul.

Mărturisesc că, în timpul evenimentului mi-a venit în câteva rânduri să mă frec la ochi, deoarece am avut sentimentul că Pop era din nou maestru de ceremoni.

Cel care m-a făcut să retrăiesc aceste senzații este actualul rector Radu Sorin.
Dar s-o iau pe rând.


Prima observație care demonstrează că învățăturile comuniste se țin lanț de conducătorii Universității din Petroșani este nelipsitul prezidiu.
Inventat pentru plenarele PCR (Partidul Comunist Român, pentru cei mai tineri) prezidiul mai este folosit doar la Petroșani, unde pare că actualul rector nu se poate dezice de învățăturile peceriste. Asta deși ceilalți rectori români au renunțat la această reminiscență din perioada comunistă.

Senzația de ședință de partid a fost și ea prezentă. Dacă ne uităm în prezidiu, unde 90% dintre cei care au luat loc au (sau le-au pus la păstrare) carnete de membru PSD. A fost chiar și președintele PSD Hunedoara (șeful), Laurențiu Nistor, într-o încercare de masca lipsa de trecere politică a rectorului și absența premierului Mihai Tudose, pe care propagandiștii îl dădeau ca fiind prezent la Petroșani.

Emoționat de prezența mai marelui pesedist, rectorul nostru gafeor a demonstrat un lucru la care nu m-aș fi gândit vreodată. Că e misogin. Singura invitată a fost prezentă și a vorbit printre codași.
Numai că, Maria Ștefănie, inspectoarea șefă a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, le-a dat clasă antevorbitorilor într-un mare fel. Mai că nu le-a spus : Rușine să vă fie!

Ca să înțelegeți cum s-a plimbat prin sală spiritul de politruc al lui Emil Pop și al mostenitorului său trebuie să știți că o studentă de Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică s-a adresat simplu prezidului, spunând: Dragi politicieni!
Concluzia e însă simplă.

Radu Sorin pentru noi este doar Emil Pop 2!


P.S. Pentru alte aventuri ale lui Emil Pop 2, rămâneți pe recepție. Credeți-mă, merită! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu