Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 10 iunie 2015

Primitivismul politicii romanesti

In multe domenii suntem departe de lumea civilizata. Dar in politica pare ca suntem in Comuna Primitiva.
 Stim de pe vremea lui Socrate ca liderii cetatii trebuie sa se supuna unor reguli care sunt strans legate de minima moralia.
In politica romaneasca insa nu se tine cont de nimic. Odata asezat pe un scaun, grija politicianului roman este sa nu cumva sa fie nevoit sa se ridice. Daca se poate pana la sfarsitul vietii. Iar pentru asta e dispus la orice compromis oricat de josnic.
Cazul Ponta ne arata inca o data acest lucru. El e dispus sa sacrifice orice numai sa ramana la Palatul Victoria. Se foloseste de orice mijloace, iar acum la sugestia fostului sau mentor, Adrian Nastase, a gasit si motiv: rusii.
Din pacate pentru el si din fericire pentru noi, cariera sa politica se apropie de final. Iar finalul va veni inainte chiar de caderea frunzelor. Cat sa mai fi durat? Ajunge trei ani la guvern si cinci la partid.
Daca ar fi procedat cu decenta, cariera sa politica ar fi putut continua, in eventualitatea in care ar fi fost dovedit nevinovat. Asa...
Pana si Crin Antonescu are mai multe sanse decat Ponta sa-si continue cariera politica, pe scenariul dezvaluit de prietenul meu Marius Vasile, in Replica de Constanta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu