Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 4 februarie 2015

"Politicieni la ananghie"

In ultimii ani, dar mai ales in ultimele luni, politica pare sa fii devenit o meserie extrem de periculoasa. Tot mai multi politicieni schimba zilnic costumele scumpe cu hainele obisnuite si comode, iar concediile din destinatii exotice sunt inlocuite cu sejururi in arest sau cu enervantul arest la domiciliu.
Puterea se transforma in corvoada si acuzatii grave insotite de multe-multe zerouri.
Ministrii, parlamentari, primari, sefi de partide, procurori, dar si judecatori sunt plimbati zilnic prin fata camerelor de luat vederi montate in fata sediului Directiei Nationale Anticoruptie.
Nume tot mai grele intra in cladire oameni liberi si ies cu accesorii suplimentare. Cu catuse. Si impinsi de la spate de niste baieti vanjosi.
Detasarea si zeflemeaua de odinioara dispar instantaneu, facand loc crisparii si neputintei. Se arunca cuvinte. Unele mai inspirate, altele nu prea.
Noi, cei care n-am avut functii inalte, bani multi pe mana sau soferi si aghiotanti care sa ne duca geanta ne uitam cu interes. Uneori pana noaptea tarziu. Unii se intristeaza, altii se bucura.
Ne uitam ca la un spectacol. Un spectacol al libertatii. Acum e, acum nu mai e.
Acum cateva luni, ma vizitase un gand pasager ca politicienii hunedoreni ar putea fi mai curati. Sau poate doar mai destepti. Niciun nume greu nu cazuse inca, desi toata lumea stia ca politicienii din judetul nostru nu sunt nicidecum virgini. Ba dimpotriva. La fel ca restul.
Numai ce imi plecase gandul, ca judetul a ramas fara capi. Iar cand, de voie de nevoie, rocada se facuse, dubele mascatilor au ajuns in Valea Jiului.
Intrebarea e cine urmeaza. Pentru ca serialul "Politicieni la ananghie" nu cred sa se apropie de final. Ba chiar, abia ce a luat oaresce avant, iar epilogul e inca departe. Audientele sunt in aer, iar producatorii de-a dreptul exaltati.
Urmarim cu interes continuarea.

3 comentarii: