Totalul afișărilor de pagină

luni, 15 decembrie 2014

Totul pentru supravietuirea politica

Initial, acest text trebuia sa poarte titlul "Infrangerea umanizeaza". Era inspirat din seria de lucruri aparent normale facute de Victor Ponta, dupa ce a pierdut alegerile prezidentiale. Dintr-o data, el era deschis sa-si recunoasca greselile in ziare si la televiziuni pe care nu le frecventase pana atunci. Insa zilele au trecut si premierul s-a reintors la stilul care l-a consacrat inainte de 16 noiembrie.
Speriat ca va plati pretul cel mare la fel ca predecesorii sai Adrian Nastase si Mircea Geoana (ultimul primind deja a doua lovitura in cap chiar de la el), Ponta face totul pentru a se mentine in fruntea guvernului si, spera el, si in fruntea PSD.
Numai ca, lasat cu buza umflata la guvern, Liviu Dragnea nu va fi "pisicut" si in martie, la congres, iar premierul stie asta.
Tensiunea e in crestere in marele partid, Iar nervozitatea este tradata prin reactiile liderilor. Nesigur fiind, dar inca destul de puternic, presedintele PSD ameninta cu excluderea pe oricine nu va vota si sustine cel de-al patrulea guvern care ii poarta numele. Mai nou, a devenit frecventabila si ideea ca fiecare functie sa poata fi ocupata doar doua mandate si functiile politice sa nu mai fie ocupate de cei care detin si fraiele administrative. Adica ofensiva debaronizarii. Mai sa fie!
Dar care este scopul acestor miscari?
E simplu. Supravietuirea politica. In primul rand a lui Victor Ponta. Dar si a lui Liviu Dargnea. Si a altora din varful ierarhiei pesediste. Iar pentru a supravietui politic, oamenii acestia vor face absolut orice cred ei ca ii poate salva. Vor exclude, vor spune oamenilor ce vor sa auda, vor guverna cu ochii pe sondaje. Totul. Totul ca sa supravietuiasca politic. Caci, pentru ei, politica e totul.
Restul e desertaciune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu