Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Vulnerabilitatea PSD: comunicarea politica eficienta

Au trecut doua saptamani de la alegerile prezidentiale si nu s-au incheat inca primele analize. Ziarele sunt pline de astfel de analize. Foarte probabil, asa cum am mai scris aici, se va respecta situatia din cazul primei campanii a lui Barack Obama si se vor scrie multe carti.
Abordarile vor fi diferite, dar cateva chei vor face parte din toate analizele. Printre acestea si faptul ca la PSD se comunica prost spre foarte prost.
Dovada stau atacurile jegoase ale purtatoarei de cuvant a campaniei electorale, Gabriela Vranceanu- Firea, care l-au facut mare pe Klaus Iohannis. Atat a putut sa nascoceasca staff-ul pesedist, ca n-are copii si nu e ortodox. Putin, mult prea putin. Si prost, foarte prost.
Multi sunt insa de parerea lui Vasile Dancu, ca Ponta facuse un fetis din comunicare. Din cea care il avea pe el in prim-plan. Ne amintim cu totii cum guverna din studiorile TV. Tot asa cum ne amintim ca readusese in atentie bancurile cu Adrian Nastase si conserva, care fusesera adaptate la noul candidat.
O facea insa doar el. O facea arogant si autoritar. Si o facea pana la exasperare.
In rest, doar atacuri si stenograme cu lideri ai PSD.
Putin, foarte putin s-a comunicat pe Internet si Facebook. De altfel, aici e nevoie de o comunicare "desteapta", cum spune Felix Tataru.
 Ratarea a fost evidenta si aici.
De fapt, ratarea a devenit cuvantul potrivit pentru campaniile prezidentiale, la PSD. Si cu toate acestea, au folosit aceeasi strategie si acelasi strateg. Sa pierzi doua alegeri prezidentiale si sa nu schimbi nimic parca e prea mult. Mult prea mult.
Raspunsul e ca marketingul politic al profesorului Bogdan Teodorescu nu tine cont de autenticitate. Pentru ca la Prezidentiale conteaza si omul, cu firea si personalitatea lui.
Iar, asa cum deja stim, nu totul e teatru.
Vor intelege care e cheia?
Dupa ultimele excluderi, se pare ca nici vorba despre asa ceva.
Nu pot sa nu ma gandesc, deja, la urmatoarele campanii electorale.
Si atunci va fi la fel?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu