Totalul afișărilor de pagină

duminică, 29 ianuarie 2012

Fenomene sociale ciudate. Posta din Vulcan

Am decis sa scriu cateva articole despre cele mai ciudate fenomene sociale pe care le intalnim in fiecare zi, in orasele noastre. Primul astfel de fenomen ciudat are loc aproape zilnic la Posta din Vulcan. Aici, fie ca e luni, miercuri sau joi, dimineata sau spre seara, e coada. O mare parte din populatia orasului are treaba la posta, aproape permanent. Interesanta este si dispunerea ghiseelor. Desi sunt trei, coada este la unul singur. Pentru ca acolo are toata lumea treaba. Fie care vrei sa trimiti sau sa ridici o recomandata, ca vrei sa trimiti sau sa primesti bani, operatiunea poate fi facuta doar la Ghiseul Nr. 2. V-ati prins! La acel ghiseu e vesnic coada. Oamenii sunt deja obisnuiti cu starea de fapt si se aseaza rabdatori la coada. Dupa ce te-ai asezat la coada, cel putin jumatate de ora esti ocupat. Dupa ce ai ajuns in fata doamnei, traiesti o eliberare: ai reusit sa-ti ridici corespondenta. Evident, sunt foarte putini cei care au "devianta" de a nu se aseza linistiti la coada.
Dar de unde vine acesta traditie a cozii. Categoric de pe vremea lui Nicolae Ceausescu. Fie-i tarana grea, ca tot a fost ziua lui! Atunci coada a devenit un fenomen social unic. La coada se spuneau povesti, se legau prietenii sau chiar iubiri, dar si conflicte si se nastea ura fata de cel care avea neobrazarea sa se bage in fata. Coada nu era pentru toti. Bastanii vremii intrau prins spate si cumparau tot ce doreau.
La 22 de ani de la acel moment, fenomenul ciudat al cozii ne loveste aproape in fiecare zi, ca un pumn in fata. Greu de suportat. De aceea, cand merg la Posta din Vulcan am o senazatie de deja vu, care nu ma lasa sa ma asez linistit la coada.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu