Totalul afișărilor de pagină

marți, 21 iunie 2011

Lipsa comunicarii dauneaza grav fotbalului

Daca as fi patron de echipa de fotbal sau presedinte, primul om pe care l-as angaja ar fi omul care sa se ocupe de comunicare. Ofiterul de presa, cum i se spune in limbaj fotbalistic. Nu l-as numi asa, insa ar fi primul angajat al echipei.
Aceasta idee are o motivatie de logica simpla. Fotbalul este un fenomen social, iar un fenomen social are nevoie de expunere publica, de prezenta in spatiu public. La echipele de fotbal din Valea Jiului, ajunse in campionatul judetean, din pacate, acest om lipseste. Ziaristii specializati pe sport trebuie sa sune presedintii, antrenorii sau alti oameni din asa-zisul staff al echipei. As spune ca se face o comunicare urechista. Chiar si la Jiul, care a fost o echipa mare.
Poate aparent comunicarea nu are legatura cu performanta sportiva. De altfel, Jiul a ratat sansa sa intre in Liga a III-a. Insa cele doua au o foarte mare legatura. O buna comunicare realizeaza cel putin doua lucruri: aduce un plus de ambitie jucatorilor si atrage suporteri la stadion. Orice echipa nu-si doreste jucatori supermotivati, iar, la meciurile de acasa, suporterii sa umple stadionul. Evident, comunicarea nu tine loc de salarii. Insa este un factor benefic in viata echipei. Mi-a ramas in minte un titlu din Jurnalul Vaii Jiului de acum cativa ani, cand la un joc al Jiului se inregistrasera 88 de spectatori platitori. Iar echipa era in Liga a II-a.
Lipsa comunicarii dinspre echipele de fotbal catre suporteri si-a aratat consecintele in nenumarate randuri, insa nimeni nu pare sa invete aceasta lectie. De aceea aceasta stare de fapt, coroborata cu altele au facut un rau enorm fotbalului din Valea Jiului si de aiurea.
Si ce e si mai trist este ca nici nu se intrevad sanse de imbunatatire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu