Totalul afișărilor de pagină

joi, 17 august 2017

Leul de pe Bulevardul Carol I

Spun unii că august este o lună în care nu se întâmplă şi nu se face mare lucru. Ei bine, eu ţin să-i contrazic.

Deşi e august, astăzi am fost la Bursă. La Bursa de Valori Bucureşti. Prilejul: un eveniment deosebit. O lansare de carte. 
“Prima mea investiţie spune zece poveşti despre bursă. 
Zece poveşti ale unor oameni obişnuiţi, ”care, la un moment dat, au hotărât să schimbe ceva în viaţa lor. Nu sunt milionari. Sunt oameni care şi-au strâns economiile şi le-au dus pe bursă”, după cum spune ziaristul Cătălin Striblea, pe coperta patru a cărţii.


Evenimentul a fost moderat de Ludwik Sobolewski, CEO-ul Bursei de Valori Bucureşti, iar de faţă au fost patru dintre cei zece investitori, editoarea cărţii, Natalia Negru, precum şi Gabriela Boca, membru în Board-ul Autorităţii de Supraveghere Financiară.

S-a vorbit despre începuturi, despre criza financiară, despre interesul sau dezinteresul tinerilor faţă de bursă, dar şi despre cum declaraţiile aiuritoare ale politicienilor pot influenţa Bursa.

În loc de concluzie, Bursa e pentru oricine. Oricând. Chiar şi în luna august.


P.S. Titlul parafrazează celebra ecranizare “Lupul de pe Wall Street” şi se referă la mine. Pentru cei care nu ştiu, eu sunt născut în zodia Leului. Iar pe Bulevardul Carol I este sediul Bursei de Valori Bucureşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu