Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 29 octombrie 2016

Colectiv. Un an. Nimeni n-a plătit, nimeni nu plătește!

Multe nedreptăți trebuie să mai sufere românii. Prea multe.
Și parcă nu vrem să ne revenim și pace.

Cum altfel să citim faptul că, la un an după cel mai mare dezastru postdecembrist, nimeni n-a plătit și nimeni nu plătește. 
Sunt trist și iritat când văd atâta neputință.

O neputință macabră. O neputință care nu poate aduce în fața Justiției niciun vinovat în cazul morții tragice a 64 de tineri și a suferinței multor altora.

Dincolo de cei care au girat direct sau moral moartea acestor tineri: patronii clubului, firma de efecte pirotehnice, pompierii care au controlat clubul, Piedone și alții, cred că tărie că ar trebui inculpați și cei care i-au condamnat la moarte lentă pe tinerii care au stat zile și săptămâni în spitalele bucureștene, fiind mâncați de vi de germeni rezistenți și infecții.

Primul care ar trebui să treacă în boxa acuzaților este Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății, care ieșea de șapte ori pe zi să spună că ne descurcăm, dar, de fapt, nu era deloc așa. Apoi, Raed Arafat, personaj și azi în funcție, care a gestionat catastrofal situația și n-a trimis mai mulți în străinătate, directorii spitalelor bucureștene care stăteau multe ore la declarații, în timp ce germenii colcăiau în saloanele tinerilor arși.
Și mai sunt și alții.

Să ne mai mirăm, când noi nu știm încă ce s-a întâmplat la Revoluție, la Mineriada din '90?

Instituțiile nu pot să rezolve marile dileme ale istoriei noastre.

Sper sincer să nu fie așa și în cazul Colectiv, deși, acum, la un an de la eveniment, pare că așa va fi.

Și e al naibii de trist și de iritant!

Am scris aceste rânduri cu gândul la Radu Sinerth, un excepțional tânăr care a plătit cu o suferință imensă și chiar cu viața neputința acestui popor.
Odihnește-te în pace, Radule!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu