Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 3 februarie 2016

Cui îi pasă că democrația e șchioapă?

Din postura de om de comunicare, apreciez modul în care premierul Dacian Cioloș s-a spălat pe mâini în chestiunea alegerilor în două tururi.
Pare că are consilieri buni.
El s-a trezit cu o pisică moartă în curte, aruncată de către liberalii lui Gorghiu și Blaga, și trebuia să iasă cumva din ecuația alegerii primarilor. A făcut-o cu multă eleganță. Și a câștigat.
A mizat pe politicianismul partidelor din România, care nu pot să facă niciun compromis serios pentru ca democrația să aibă de câștigat și, implicit, noi toți. Și s-a mai dovedit o dată că miza partidelor sunt oamenii lor din primării și parlament și nicidecum ce vor românii.

Din postura de alegător, mă găsesc în aceeași ecuație închisă. Potențialul de schimbare a unui primar în funcție tinde serios spre zero, din mai multe considerente.
Cel mai important este lipsa de credibilitate, prezență publică și viziune a așa-zișilor opozanți, de fapt, oameni cumpărați, în mare parte.
Cultul personalității (după modelul ceaușist) după care se lucrează în multe primării.
Oamenii ajung să nu-l mai vadă decât pe conducătorul iubit (sau urât). 
Beneficiarul cultului fură și face măscări cât vrea el, însă nimeni nu zice nimic despre asta.

Știm de ani de zile că trăim într-un film prost, într-o democrație șchioapă.
Dar mai trist e că nimănui nu pare să-i pese cu adevărat.
Nimănui dintre cei care ar putea face ceva. Ceva serios.
Liberalii au aflat, în sfârșit, că șchiopătura democrației românești e o temă care îi preocupă pe români și au luat-o în brațe. Puțin!
Acum că au ieșit înfrânți din această bătălie se vor întoarce la călcarea în picioare a decalogului propriu.
Și totuși, cu democrația cum rămâne? 

Atât mai puteam câștiga și ne-au furat-o și pe aia.

A naibii politică!
Ai dracului politicieni!

Un comentariu:

  1. Noi suntem independenti acum? Cand erai pozarul primarului si ii cantai slava la orice adunare publica, cum te numeai? Iti sugerez sa mai deschizi si o carte de gramatica din cand in cand. Un pic de lectura de calitate (aici nu ma refer la blogul acesta sau la fluturasi electorali) ar ajuta la imbogatirea vocabularului saracacios....

    RăspundețiȘtergere