Totalul afișărilor de pagină

marți, 3 noiembrie 2015

Poporul razvratit si politicienii nesimtiti

Este impresionant cum poporul nostru se solidarizeaza in momentele grele. Este unul din acele momente (putine de altfel) in care suntem mandri ca suntem romani (in adevaratul sens, nu ca in sloganul lui Victor Ponta).
Tragediile ne strang laolalta pentru a ne aduce un ultim omagiu, insa de putine ori ne strangem cand nu e vorba despre oameni care nu mai sunt, ci de principii, de valori.
Poate, cu timpul, vom invata sa facem si asta.
In cazul tragediei de la Clubul Colectiv ma frapeaza ca, in continuare, nu plateste nimeni. N-am vazut nicio demisie din partea celor care au o vina cel putin morala pentru moartea si ranirea grava a atator oameni. A atator romani.
Nesimtirea potentatilor Romaniei, despre care scriam si in articolul precedent, este tot mai vizibila si mai apasatoare cu fiecare zi.
Nu vreau sa fiu pesimist, dar zilele vor trece. Tragedia va trece si ea in planul doi, iar lucrurile vor continua dupa blestematul proverb romanesc "merge si asa". Pot sa si exemplific.
Pe soselele Romaniei mor anual mii de oameni. Daca inmultim cu 26 de ani, ne apuca groaza.
Ati vazut sa se fi facut sosele? Sosele adevarate, ca-n Germania? Nicidecum.
Politicienii votati de romani la fiecare patru ani judeca lucrurile pragmatic. In functie de comisioane, in fuctie de prietenii lor, de campaniile electorale.
Nu tin si n-au tinut niciodata cont de noi! Niciodata!
Daca ar fi fost vreo bruma de responsabilitate in acesti oameni, n-ar mai fi facut lucrurile de mantuiala, nu s-ar mai fi imbuibat cu spagi de milioane de euro, dintr-un buget secatuit.
Insa oamenii astia n-au niciun Dumnezeu! N-au nicio urma de onoare!
E important sa ne plangem mortii.
Pe cei de la Colectiv si pe cei de pe sosele.
Dar si mai important este sa luam atitudine si sa schimbam ceva. 
Sa schimbam aceasta clasa politica blestemata, care ne omoara in fiecare zi, prin nesimtirea lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu