Totalul afișărilor de pagină

duminică, 28 decembrie 2014

Ponta si comunicarea nonverbala

E clar! Premierul Victor Viorel Ponta are probleme mari cu comunicarea nonverbala. De fapt, acest gen de comunicare, care reprezinta o proportie foarte mare din toata comunicarea premierului, ii joaca feste.
Va amintiti probabil primul esec major de comunicare nonverbala al acestuia, la intalnirea cu Traian Basescu din iulie 2014, cand expresivitatea nonverbala a premierului a ridicat serioase semne de intrebare multora. Publicarea inregistrarii discutiei a fost ca o bomba cu efect declansator in campania electorala de la prezidentiale. A fost un alt element care a destructurat puzzle-ul Ponta Presedinte, coroborat, evident, cu alte gafe monumentale.
A pierdut alegerile asa cum le-a pierdut, insa comunicarea nonverbala a premierului a ramas la fel de proasta.
La depunerea juramantului de catre Klaus Iohannis, Ponta a transmis mult mai mult decat in miile sale de declaratii publice. A zambit ironic, a parut plictisit si s-a jucat pe telefon. A transmis iritarea fatisa de a nu se afla el in postura lui Iohannis. Mai ales ca, la un moment dat, parea ca are functia de Presedinte al Romaniei in buzunarul sacoului.
Momentul cel mai expresiv a fost la finalul discursului presedintelui, cand toata sala a aplaudat in picioare. In prima faza, Ponta s-a ridicat si el, dar n-a aplaudat. Apoi, cand si-a dat seama ca sunt camerele de luat vederi pe el, a aplaudat si el, incercand sa salveze momentul.
Tot o incercare de a mai spala esecul a fost si faptul ca s-a grabit sa-l felicite pe Iohannis si s-o stearga de acolo cat mai repede. Numai ca, graba sa a accentuat cele transmise pana atunci. Si faptul ca a fost foarte iritat.
Cariera politica a lui Victor Ponta depinde de invatarea lectiei comunicarii nonverbale. Daca nu va face nimic pentru a-si corecta erorile, cariera sa se poate termina foarte-foarte repede.
Asadar, fiti cu ochii pe premier! Spectacolul esecului se joaca inca.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu