Totalul afișărilor de pagină

marți, 6 aprilie 2010

"Nu se poate"

In Romania, expresia "nu se poate" a facut cariera. Oricine vrea sa faca ceva se loveste, inevitabil, de cineva care sa-i dea acest indemn.
Acest fapt se intalneste, in general, in sistemele marcate de birocratie. Rezistenta birocratilor la schimbare a facut din aceasta expresie un lait motiv. Oricine ar vrea sa faca ceva, sa schimbe in vreun fel situatia existenta va fi lovit cu acest simbol al ineficientei.
Mai grav este ca aceasta expresie face furori si in sistemul public american. In jurul presedintelui SUA exista un aparat al carui principal obiectiv este sa-l blocheze. Au chiar si metode clare pentru acest lucru. Ii fac presedintelui un program care sa cuprinda foarte multe vizite in teritoriu, incearca sa-l epuizeze, incarcandu-i foarte mult programul.
Recunosc ca sunt dezamagit. Credeam ca macar aceasta expresie de blocare este o creatie romaneasca. Se vede insa treaba ca si la lucruri rele americanii ne-au luat-o inainte. Of, of. Ce ti-e si cu americanii astia. Isi au si ei Dorelii lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu